notícies

Les Seleccions Catalanes Femenines recolzen #Orgullosa

28/09/2017

Els tres seleccionadors femenins han parlat del nou projecte de l’FCF, #Orgullosa, que pretén potenciar i promocionar encara més el futbol femení.

Les Seleccions Catalanes Femenines recolzen #Orgullosa

El seleccionador sub 12 femení, Vidal Paloma; la seleccionadora sub 16, Mireia Vera; i la seleccionadora sub 18 i absoluta femenina, Natàlia Arroyo, es mostren molt il·lusionats per iniciar una nova temporada amb les seleccions femenines base i preparar la primera fase del Campionat d’Espanya del mes de desembre.

Enguany, amb el projecte #Orgullosa tenen més ganes que mai de començar a treballar amb les jugadores, ja que la inversió que s’està fent en les seccions femenines dels clubs els motiva a fer un molt bon paper amb les Seleccions i mostrar el gran potencial que té el futbol femení català.

Tots tres han valorat i explicat què suposa #Orgullosa per a les Seleccions Catalanes Femenines:

El projecte #Orgullosa és una bona eina per incentivar a les noies a jugar a futbol i descobrir nous talents?

VIDAL PALOMA: Evidentment. Tot el que sigui apostar perquè les noies comencin a jugar a futbol des de ben petites ens ajudarà a crear una base més extensa de jugadores. Per conseqüència hi haurà més competitivitat entre elles i, per tant, més partits, més equips, més entrenadors... En definitiva, més futbol femení. Apostar per aquesta campanya és un encert total per part de la Federació Catalana de Futbol.

MIREIA VERA: És una iniciativa molt i molt positiva. Després de molts anys de demanda ara s’ha dut a terme i és molt important per donar més visió al futbol femení. Cada setmana podem veure un partit a la televisió, fet que dóna més repercussió. Cada vegada hi ha més llicències, els clubs aposten més per les noies... És un projecte molt interessant.

NATÀLIA ARROYO: Penso que suma molt. Aquesta iniciativa ha d’actuar de catapulta perquè el futbol femení faci un pas endavant. Hem d’intentar que els clubs resolguin els problemes diaris que dificulten a les jugadores poder entrenar i jugar. Hem de buscar que les famílies no tinguin cap excusa per poder portar a les seves filles a practicar el seu esport preferit. El creixement durant les properes temporades ha de ser sostingut, ambiciós i ferm. #Orgullosa se centra a reforçar els punts més conflictius que podrien fer que una futbolista decidís abandonar. Aquest és el camí correcte.

Creieu que és suficient la inversió que es destinarà en el futbol femení?

V.P.: Esperem que sí. La Junta Directiva de la Federació ha apostat per una quantitat de diners molt elevada, inclús amb retransmissions televisives de diferents partits de Segona Divisió Nacional i Divisió d’Honor Juvenil femenina, generant que el futbol femení estigui més present en els mitjans de comunicació. Per això crec que aquesta aposta sortirà bé.

M.V.: Per començar és una inversió molt gran i entenc que, a poc a poc, s’anirà innovant i introduint altres factors nous. Per això, és una campanya molt positiva.

N.A.: Parteixo de la base que quan jo vaig començar a jugar no hi havia aquest tipus d’ajudes. Estic convençuda que s’ha calculat que les xifres siguin les correctes perquè el projecte tingui èxit. La realitat després ens ajudarà a detectar si cal invertir més recursos en alguna àrea en concret, però penso que les subvencions estan pensades per resoldre els punts més conflictius i complexes del futbol femení actual.

Quines altres mesures penseu que es podrien aplicar per potenciar-lo encara més?

V.P.: Veurem què passa amb aquesta inversió, cap a on aconseguim anar, ja que crec que anirà bé i alçarem el futbol femení. I després ens haurem de plantejar si el funcionament ha estat el correcte, si la inversió que ha fet l’FCF podria ser millor... Però penso que de moment anem bé i que la inversió és la idònia.

M.V.: Amb aquestes mesures anem bé i més endavant es poden anar afegint coses noves. El pas que s’ha fet ja és prou important i, a partir d’aquí, ara s’han de buscar altres coses, però el projecte #Orgullosa està molt bé.

N.A.: Sincerament, considero que el projecte #Orgullosa és molt complet. El dia a dia en el futbol femení ens ha anat reclamant flexibilitat i molta capacitat d’intuir en quina direcció hem de seguir evolucionant. Hem d’adaptar-nos a cada zona territorial de Catalunya perquè cada lloc requereix una actuació diferent i especialitzada. Tanmateix, crec que la iniciativa toca tots els aspectes i ajudarà a situar el futbol femení català a un nivell molt elevat en poc temps.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.