notícies

La UEFA engega una campanya per animar a les noies a jugar a futbol

07/07/2017

L’objectiu de la iniciativa ‘Together #WePlayStrong’ és que el futbol esdevingui l’esport número 1 per a les dones l’any 2020.

La UEFA engega una campanya per animar a les noies a jugar a futbol

Amb el repte de donar un nou impuls al futbol femení, la UEFA ha llançat la campanya ‘Together #WePlayStrong’ dirigida a esperonar a les noies a què s’animin a jugar a futbol. Actualment, hi ha 1,2 milions de dones que practiquen aquest esport amb regularitat a Europa. De fet, el nombre de futbolistes professionals s’ha duplicat fins a 2.853 en les últimes quatre temporades. A més, cada vegada hi ha més entrenadores, àrbitres i dones treballant en els departaments més importants del món del futbol. Tot i aquest constant creixement, la UEFA aspira a fer un salt de qualitat en un futur proper per convertir el futbol en l’esport número 1 a Europa per a les dones de cara a l’any 2020.

Per aconseguir captar l’atenció de les noves generacions, la UEFA està treballant perquè el futbol femení sigui més atractiu en tots els aspectes. Augmentar la visibilitat a través de la televisió i els canals digitals, realitzar campanyes de màrqueting en el futbol base i convertir-lo en un espectacle dins i fora del terreny de joc. Aquestes són algunes de les accions que vol posar en marxa per fer que el futbol femení sigui encara més gran. En aquest sentit, la campanya ‘Together #WePlayStrong' es basa en tres pilars: treball en equip, habilitat i actitud positiva. Aquesta iniciativa compta amb el suport de diversos ambaixadors del món de l’esport.

Està demostrat que jugar a futbol comporta una sèrie de beneficis per a les dones en comparació amb la pràctica d'altres esports. Segons un estudi realitzat per la Universitat de Birmingham, més del 80% de joves jugadores, d’entre 13 i 17 anys, afirmen que tenen més confiança en elles mateixes des que formen part d’un equip. Els avantatges de jugar a futbol van més enllà de la seguretat de les noies. La majoria de futbolistes joves també gaudeixen d’alts nivells d’unió, felicitat i motivació. Els resultats dels estudis amb les jugadores més veteranes són força similar a les de les novelles.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.