notícies

La figura del delegat d’equip explicada per un històric del futbol català

10/02/2021

Pere Solé, al CE Seagull BDN, parla de la importància del delegat d’equip i de camp en un club de futbol, i de les funcions i característiques que ha de complir.

La figura del delegat d’equip explicada per un històric del futbol català

Pere Solé s’ha convertit en un històric del futbol català. Ha exerceix com a delegat d’equip en diferents categories i, fins fa uns mesos, ho era del CE Seagull BDN, equip de la Reto Iberdrola. La Covid-19, però, ho va trastocar tot i, per seguretat, ja no viatja amb l’equip, de manera que s’ha convertit en el delegat de camp.

“Un delegat d’equip ha de ser una persona tranquil·la, servicial i neutral, perquè has de veure les coses sense l’apassionament que ho viu la resta de l’equip”. Sobre la relació que ha de tenir aquesta figura amb la tripleta arbitral, Solé assegura que “els àrbitres s’han de trobar còmodes. Amb els anys d’experiència que tinc, he après que als àrbitres se’ls ha de cuidar, s’han de trobar com si estiguessin a casa seva, que no es trobin incòmodes. Se’ls hi fa qualsevol cosa que necessitin, els hi enviem fotografies del partit si les demanen, el vídeo per revisar jugades dubtoses... Es tracta de servir-los al màxim possible”.

Solé ha delegat les tasques de delegat de l’equip a l’Ana Barbancho, qui fa aquesta funció en l’actualitat. “El delegat és la persona que es troba entremig de la figura dels entrenadors, àrbitres i jugadores, i una de les funcions és tenir temperament, paciència, saber llegir les situacions que es van succeint des d’altres punts de vista. L’objectiu és solucionar tots els problemes que es puguin generar i veure-ho tot des d’un prisma menys passional”.

La relació que tenen ambdós és molt estreta i afectiva, i així ho demostra Barbancho. “El Pere és una persona que porta molts anys al càrrec i es nota. Des del principi em va acollir molt bé, explicant-me cada detall, donant-me consells. Sobretot, el que m’està ensenyant és a ser una persona molt compromesa, disciplinada i a entendre que a la vida hi ha coses que es fan per amor a l’art, i això és el més bonic d’aquest esport”.

GALERIA D'IMATGES


Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.