notícies

La Ciutat dels Somnis obre les seves portes amb #Orgullosa

27/12/2017

El Nou Festival de la Infància, ubicat a la Fira de Barcelona, a Montjuïc, estarà del 27 al 30 de desembre amb un espai ambientat en el projecte de l’FCF per fomentar el futbol i futbol sala femení entre les noies que s’apropin a l’estand d’#Orgullosa.

La Ciutat dels Somnis obre les seves portes amb #Orgullosa

La Federació Catalana de Futbol, juntament amb la Secretaria General de l’Esport, apropa, des d’avui i fins el dissabte 30 de desembre de 2017, el futbol i futbol sala femení als més petits en un espai habilitat dins la Ciutat dels Somnis, la primera edició del nou Festival de la Infància que està ubicat a la Fira de Barcelona. D’aquesta manera, l’FCF torna a col·laborar amb la Secretaria General de l’Esport amb l’objectiu d’incrementar la presència de noies en tots els àmbits del futbol i futbol sala: jugadores, entrenadores, àrbitres, directives, etc.

La totalitat de les activitats proposades estan vinculades amb el món del futbol i en transmetre valors que impulsa la Federació Catalana de Futbol, com ara el respecte i la iniciativa +KESPORT!. Ambientat en el projecte #Orgullosa, l’espai aspira a animar a les noies que s’apuntin a practicar futbol o futbol sala, trencant les barreres i prejudicis socials que tenen algunes noies a l’hora de jugar a futbol.

L’estand té diversos espais, cadascun d’ells d’un valor diferent. Així doncs, els nois i noies treballaran l’autoconeixement, amb una activitat on poden conèixer les seves capacitats i les seves limitacions. També se centra en fomentar l’empatia amb un joc on els participants van canviant de rols, i les relacions interpersonals a través del joc ‘Futbol en parelles’ per treballar la pertinença a un conjunt. En darrer lloc, s’estan dedicant esforços per potenciar el treball en equip a través del “4 per fer gol”, un joc que busca la participació de tots els membres de l’equip per aconseguir sumar punts.

En la seva primera edició, Ciutat dels Somnis fa que el Nadal estigui ple de jocs, coneixements i diversió, recreant una ciutat imaginària que compte amb diversos equipaments urbans, com ara un hospital, un pavelló esportiu o un Ajuntament. Al seu interior es desenvolupen gairebé un centenar de propostes lúdiques, esportives i culturals per acostar el món dels oficis i les professions als infants de 4 a 12 anys. A banda de l’espai de l’FCF, els nens i nenes també poden gaudir d’un pavelló amb camps de futbol, una pista de bàsquet de la Fundació del FC Barcelona i un rocòdrom, entre altres activitats.

A més a més, jugadores com Olga García, Berta Velasco o Helena Roig; entrenadores com la seleccionadora catalana Clàudia Pons; o l’àrbitra de la Primera Divisió Femenina Ainara Acevedo, estarann a l’estand d’#Orgullosa per signar els autògrafs que els més menuts els hi demanin.

En la inauguració de la Ciutat dels Somnis ha estat present el Secretari General de l’Esport, Gerard Figueres; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el vicepresident de l’FCF Joan Josep Isern; el director del Comitè Tècnic d’Àrbitres de l’FCF, Xavi Moreno; i el cap de capacitació del CTA, Jaume Reverté; entre d’altres.

GALERIA D'IMATGES


Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.