notícies

L’Institut Sant Andreu porta a terme les activitats d’#Orgullosa. Futbol per a la igualtat

29/11/2019

El programa iniciat conjuntament per l'FCF i l'INEFC s'ha realitzat en aquest institut de Barcelona amb la participació de 45 alumnes de 4t d'ESO.

L’Institut Sant Andreu porta a terme les activitats d’#Orgullosa. Futbol per a la igualtat

El programa d’activitats #ORGULLOSA. Futbol per a la igualtat és una proposta educativa que pretén fomentar la igualtat entre nois i noies en l’esport i contribuir a la construcció d’un model educatiu basat en la cooperació, el respecte i la capacitat crítica amb el futbol i el futbol sala femení com a eix conductor i centre d’interès. És, per aquest motiu, que la Federació Catalana de Futbol i l’INEFC han unit forces per acostar aquestes activitats a sis instituts d’arreu de Catalunya.

L'Institut Sant Andreu de Barcelona ha estat un dels centres escollits per albergar aquest programa d'activitats. Un total de 45 alumnes de 4t d’ESO, dividits en dos grups, han posat en pràctica moltes activitats aplicant una nova metodologia anomenada 'Puzle d'Aronson'. Es tracta d'un tipus d'aprenentatge a través de la cooperació i la implicació dels diversos alumnes que, en primer lloc, es formen amb un dels continguts a treballar i, després, el traslladen a la resta del grup.

Del 30 de setembre a l'11 de desembre, els i les alumnes d’aquest institut han posat en pràctica les activitats d’#Orgullosa. Futbol per a la igualtat. La professora d’Educació Física, Esther Vela, ha subratllat que “ha estat realment interessant veure com els alumnes assimilaven els continguts de manera individual i després els compartien com a especialistes amb la resta de la classe".


Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.