notícies

L’especialització en el futbol femení, un recorregut de futur

16/02/2021

L’1 de febrer s’ha iniciat el Curs d’Especialització de Futbol Femení Online, regulat per una Escola d’Entrenadors que amplia la seva oferta formativa per a tots els seus afiliats.

L’especialització en el futbol femení, un recorregut de futur

Al programa ‘La Frontal’ sempre es parla de la formació i aprenentatge dels jugadors i jugadores. Però, i els tècnics? Son part essencial en el desenvolupament i creixement d’un o una futbolista, i els encarregats de transmetre els valors que encarna el club on juguen. Per aquest motiu, l’Escola Catalana d’Entrenadors de la Federació Catalana de Futbol ofereix una sèrie de cursos per facilitar aquests aprenentatges.

A l’Escola d’Entrenadors tenen des de cursos per a monitors fins als cursos professionals, els anomenats Cursos d’Entrenador de Futbol Llicència UEFA. En el cas que ens ocupa, a principis de febrer, s’ha iniciat el Curs d’Especialització en Futbol Femení Online. Una modalitat en auge, per això cobra especial importància especialitzar-se en aquest àmbit.

Vidal Paloma és el coordinador del curs i explica que “el futbol com a joc, entre el masculí i el femení, no té diferències molt grans, però sí que hi ha detalls que s’han d’explicar, i els entrenadors que s’han apuntat al curs han de tenir eines més específiques per poder resoldre certes coses que els hi puguin aparèixer en el seu dia a dia, en les competicions i en els partits per millorar aspectes de la seva gestió”. “L’objectiu que ens marquem és que l’alumne entengui quins són aquests detalls que diferencien el futbol masculí del femení, com pot ser, per exemple, la gestió del vestidor, les lesions... El creixement que ha experimentat és molt gran i, tot i la situació actual, les noies han de seguir apuntant-se i jugar per tenir un futbol femení potent”, afirma el també ex seleccionador català femení.

José Antonio López disposa del Curs Nivell Professional i és l’entrenador del CF Cubelles femení, equip de la Segona Divisió Femenina. El tècnic comenta que s’ha inscrit al curs perquè per a ell “la formació és essencial, hem de desterrar la idea que qualsevol pot seure en una banqueta i tots tenim la obligació de formar-nos. De fet, al club sempre insisteixo als entrenadors per a que se segueixin formant”.

Respecte a les paraules de Vidal paloma, López assegura que “vull aprendre quines són les diferències per posar molt més l’atenció en el que necessita una futbolista a l’hora d’aplicar-ho en els entrenaments. Al final es tracta de ser millor entrenador i de fer-les millors jugadores”. “Crec que s’estan fent bé les coses, no només amb la campanya #ORGULLOSA, sinó amb la formació dels entrenadors. Hi ha molt recorregut i encara s’ha de madurar més”, conclou López.

Una altra de les alumnes del curs és l’entrenadora del FC Sant Esteve Sesrovires, de l’Aleví de Tercera Divisió, Andrea Vaz. “Anem per fases, a poc a poc, però anem evolucionant i, d’aquesta manera, estem aconseguint que més nenes comencin a jugar, més entrenadores s’inscriguin i més àrbitres xiulin partits. Queda moltíssim recorregut per fer, però acabarem arribant”, referma la tècnica sobre l’augment per l’interès en el futbol femení, fet inqüestionable. “L’Escola s’implica moltíssim en la formació dels entrenadors per a que aquests tinguin els conceptes per a saber gestionar un equip i, amb aquesta ajuda, després és més fàcil que ho puguin portar a la pràctica”, diu Vaz.

GALERIA D'IMATGES


Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.