notícies

Els coordinadors de les Seleccions Catalanes valoren l’inici d’una nova era

01/10/2019

Emili Gil, Natàlia Arroyo i Damià Abella expliquen il·lusionats com serà la nova temporada que encetaran en breu les Seleccions Catalanes Base per preparar els Campionats d’Espanya.

Els coordinadors de les Seleccions Catalanes valoren l’inici d’una nova era

Les Seleccions Catalanes Base es posaran en marxa en les properes setmanes amb els primers entrenaments de la temporada. S’iniciarà un nou any de Campionats d’Espanya amb cares noves a les banquetes i amb moltes ganes de millorar i aconseguir els trofeus. “Hem fet fitxatges per donar un aire nou a les Seleccions masculines, volíem tenir una altra perspectiva per plantejar els entrenaments i els partits d’una manera diferent al que s’ha estat fent fins ara. Són entrenadors molt preparats que venen amb dinàmica de club, que és molt diferent al d’una Selecció i, per això, també és una aposta arriscada. Per aquest motiu, el Damià Abella els hi serà de gran ajuda, els guiarà per tal que es vagin adaptant a la metodologia de treball d’una Selecció”, ha dit el director de l’Àrea Esportiva de l’FCF, Emili Gil.

“Les tres persones que s’incorporen tenen una personalitat i una perspectiva futbolística diferent al que hi havia. Ens anirà molt bé fer aquest canvi perquè volem entrenadors amb un caràcter distint a l'hora de dirigir partits, que sàpiguen improvisar des del primer minut, i ells tenen experiència en diferents categories, han gestionat vestidors amb jugadors de perfils molt diversos... Per tant, per dotar d’aire fresc a les Seleccions masculines buscàvem un perfil diferent d’entrenadors que estic convençut que hem trobat”, ha sentenciat Gil.

L’aspecte més important que s’està modificant enguany és la manera de treballar. I és que “s’està creant un model de joc propi, federatiu, però sempre tenint en compte els estils que s’utilitzen a Catalunya. S’està implantant un nou canvi de joc, amb jugadors de diferents característiques”, ha revelat el director esportiu.

En quant a la Selecció Catalana Amateur, la qual durà a terme el primer entrenament de la temporada demà, dimecres 2 d’octubre, a Manresa, Gil creu que la qualitat de la Tercera Divisió ha pujat gràcies a la valentia dels entrenadors que donen oportunitats als futbolistes més joves, “el Grup 5 de la Tercera Divisió té molt bons tècnics, els quals han rejovenit la categoria, i això està fent augmentar el nivell”.

Per la seva banda, la coordinadora de les Seleccions Catalanes Base Femenines, Natàlia Arroyo, ha afirmat que “la temporada és presenta molt estimulant. Ens vam quedar a semifinals en les tres categories l'any passat i això sempre és un extra per a la següent campanya”. Els tècnics de les seleccions femenines fa dies que estan en marxa, “ja portem unes setmanes visualitzant partits i coneixent les novetats de la generació que competirà, composant ja l'esquelet dels nostres equips. Estan sent setmanes intenses de feina, de veure molts equips, de començar a avaluar jugadores, de veure les potencialitats que tindrem i elaborant el model de joc amb tot l'staff. Són moltes hores de feina que ens han d'ajudar a prioritzar el que voldrem treballar quan comencem els entrenaments a mitjans d'octubre”, ha conclòs Arroyo.

El coordinador de les Seleccions Catalanes Base Masculines, Damià Abella, ha explicat el següent:


Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.