notícies

El CF Suburense, més d’una dècada apostant pel futbol base femení

12/12/2017

El club compta actualment amb tres equips femenins però aspira a augmentar el nombre de jugadores en el futur gràcies a les mesures del projecte #Orgullosa.

El CF Suburense, més d’una dècada apostant pel futbol base femení

El CF Suburense, situat al municipi de Sitges, va iniciar la seva aposta pel futbol femení fa 11 temporades amb la creació d’un primer equip que militava a Segona Divisió. Després de la gran acollida que va tenir, el següent curs es van dedicar esforços al futbol base femení. “Es van crear els equips femenins amb l’objectiu d’introduir el futbol femení a la comarca. En aquella època ja hi havia alguns equips amateurs i base femenins, però calia donar-li un impuls important i fomentar-lo des de l’escola”, assenyala el coordinador femení del club, Xavi Hereu.

Actualment, l’entitat disposa de 40 jugadores dividides en tres conjunts femenins diferents: un Sènior, que milita a Segona Divisió, un Infantil-Cadet i un Aleví-Infantil. La proposta del club per potenciar el futbol femení en els propers anys és seguir la mateixa línia de treball que ha realitzat des dels seus inicis. “El boca-orella entre les nostres futbolistes, enganxar cartells a les escoles i organitzar diversos tornejos són algunes de les mesures que utilitzem per continuar progressant”, explica Hereu.

Pel que fa al projecte #Orgullosa, impulsat per la Federació Catalana de Futbol per potenciar el futbol i futbol sala femení català, Hereu reconeix que esperen augmentar el nombre d’equips, tenir més jugadores i donar un pas endavant en tots els nivells. “Creiem que les ajudes que aporta l’FCF són molt positives. Tot el que sigui donar visibilitat al futbol femení em sembla una idea magnífica. Aquesta iniciativa és de gran ajuda per als clubs, sobretot per als més humils”, remarca Hereu.

Per la seva banda, una de les futbolistes de l’entitat, Uma de Vértiz, assegura que “del que em sento més orgullosa de jugar a futbol és de formar part d’un col·lectiu. Tots els membres de l’equip aportem el nostre gra de sorra per intentar guanyar”. Al seu torn, una altra jugadora de l’entitat, Martina Gasulla, subratlla que “el projecte #Orgullosa ajudarà a donar un millor tractament al futbol femení i a descobrir a joves jugadores amb un gran potencial. Hem d’intentar equiparar-lo amb el masculí per tenir més repercussió mediàtica i, per tant, més seguidors i simpatitzants”.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.